huuropbouw

Sluit u met ons een huurovereenkomst dan ontvangt u een overzicht van de opbouw van uw huur. Deze specificatie ontvangt u ook als u een huurverhoging ontvangt.

Op dit overzicht zie u wat de 'kale' huurprijs is voor uw woning en wat u betaalt voor extra diensten ( Fonds Klein Onderhoud of het Combinatiefonds ) en servicekosten.

Voor een aantal woongebouwen voeren wij extra diensten uit zoals schoonmaak van algemene ruimten of het onderhoud van de gezamenlijke tuin. Woont u in zo’n gebouw? Dan betaalt u servicekosten voor die diensten. Deze servicekosten rekenen we één keer per jaar met u af.

Hoe is de huurprijs opgebouwd?

De huurprijs van uw woning bestaat uit:

  • kale huurprijs (= netto huurprijs) 
  • extra diensten en/of servicekosten (met name bij woongebouwen) 
  • lidmaatschap van het Combinatiefonds
  • lidmaatschap van het Fonds Klein Onderhoud

De kale huurprijs + eventuele diensten en/of servicekosten + het lidmaatschap van het Combinatiefonds of het Fonds Klein Onderhoud is de bruto huurprijs.

Wat is kale huur?

De kale huur is het bedrag dat u betaalt voor het gebruik van de woning. De kale huur wordt berekend volgens een puntensysteem, het woningwaarderingssysteem . Onder andere de oppervlakte van de woning en de voorzieningen bepalen hoeveel punten de woning waard is. Dat aantal punten bepaalt hoeveel Woonborg maximaal aan kale huur mag vragen.

Extra diensten en/of servicekosten

Voor een aantal appartementen verrichten wij tegen betaling extra diensten. Bijvoorbeeld het schoonmaken van de trappenhuizen. Woont u in een woongebouw met deze extra diensten dan ontvangt u elk jaar een jaaroverzicht met gemaakte kosten en een nieuw tarief.  

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op via het contactformulier of per telefoon (0592) 30 36 00.