Schade

Brand, water, storm, ongelukjes, inbraak, vandalisme. Er zijn veel oorzaken waardoor schade aan uw woning of inboedel kan ontstaan. Meld het ons direct als er schade aan uw woning ontstaat. Doe dat in ieder geval binnen 24 uur. Is er veel schade? Dan komt een medewerker van Woonborg langs om de schade te inspecteren. Hij bespreekt dan met u hoe we de schade repareren.

Wie herstelt de schade?

Is de schade ontstaan zonder dat iemand daar aantoonbaar schuld aan heeft? Dan herstellen wij de schade. Veroorzaakte u per ongeluk of met opzet zelf de schade? Of deed iemand die u kent dat? Dan zijn de herstelkosten voor u of voor de persoon die de schade veroorzaakte.

Inbraak of vandalisme? Doe aangifte bij de politie

Heeft u schade door inbraak of vandalisme? Dan adviseren we u aangifte te doen bij de politie en proces-verbaal te laten opmaken. Dit kan belangrijk zijn voor de verzekering. Glasschade kunt u rechtstreeks melden via het servicenummer van de verzekeraar waarmee we afspraken hebben. Dat kan alleen als u lid bent van het Combinatiefonds .

Uw verzekering

Sommige schade kunt u verhalen op uw verzekering. Of de verzekering de kosten vergoedt, hangt af van uw verzekeringspakket. We adviseren u de voorwaarden en vergoedingen van uw eigen verzekeringspakket goed na te lezen. Dan weet u welke schade voor uw eigen risico is. Raadpleeg eventueel uw verzekeringsadviseur.

Schade aan uw eigendommen

Voor schade aan uw eigendommen neemt u contact op met uw eigen inboedelverzekering. Dat geldt ook als niemand aantoonbaar schuld heeft. Of als u vindt u dat de schade is ontstaan omdat wij nalatig waren. Uw eigen verzekering zoekt namelijk met de verzekering van de tegenpartij uit wie aansprakelijk is.

Veel verzekeringsmaatschappijen vergoeden schade aan uw woning niet. Ook niet via uw WA-verzekering. Zij verwijzen naar onze opstalverzekering. Maar die vergoedt alleen de kosten die boven de € 500,- komen. De eerste € 500,- zijn voor u. Neem bij schade daarom altijd contact met ons op. Wij proberen in overleg met u zo goed mogelijk tot een oplossing te komen.