Actie zonne-energie

Wij bieden 1.100 huurders een zonnestroominstallatie aan en daar vragen we geen huurverhoging voor. Eind september 2016 hebben we de eerste 200 huurders hierover een brief gestuurd.

Welke woningen komen in aanmerking voor zonnepanelen?
Wij willen zonnepanelen plaatsen op grondgebonden woningen die al redelijk goed geïsoleerd zijn. Deze woningen gaan dan van label C naar label B. Woont u in een woning die geselecteerd is? Dan krijgt u automatisch bericht. Deze actie loopt van september 2016 tot december 2017.

2 doelen: minder CO2 uitstoot en lagere woonlasten
Wij willen met de zonne-energie actie twee doelen bereiken:
1) huurwoningen wekken met zonnepanelen energie op en onze huurders leveren zo een bijdrage aan het terugdringen van CO2 uitstoot
2) huurders kunnen hun woonlasten verlagen.

De verwachting is dat door de zonnepanelen de kosten voor energieverbruik met gemiddeld 20 tot 30 euro per maand kunnen dalen.

De opgewekte zonne-energie is voor de huurder
De opgewekte energie door de zonnepanelen kunnen huurders zelf direct gebruiken. Dat betekent gratis energie! En wekken de zonnepanelen meer op dan er aan energie nodig is, dan wordt dat verrekend via de energierekening met de energieleverancier. De besparing is dus bestemd voor de huurder.

zonnepanelen


Plaatsing en begeleiding door Zon-Sl!m en Zonneplan

De plaatsing van de zonnepanelen gebeurt door Zonneplan uit Zwolle en Zon-SL!M. Zon-Sl!m is een combinatie van Mebatherm uit Roden en KUUB. Deze bedrijven nemen rechtstreeks contact op met de huurders van de 1.100 geselecteerde woningen. Ze gaan dan eerst controleren of het dak van het huis inderdaad geschikt is voor zonnepanelen.

Zonnepanelen zijn gratis
Huurders van de 1.100 woningen die geselecteerd zijn, krijgen over deze actie automatisch bericht. Dat gebeurt stapsgewijs in de periode tussen september 2016 en december 2017. Zonnepanelen zijn voor huurders gratis. We brengen voor de zonne-energie actie geen huurverhoging in rekening.

Meedoen op vrijwillige basis
Huurders beslissen zelf of ze wel of niet meedoen aan de zonne-energie actie. Het is dus niet verplicht om zonnepanelen te laten plaatsen. Als huurders meedoen, dan krijgen ze uitgebreide informatie van de installatiebedrijven die de plaatsing doen. Ook geven die bedrijven tips en advies om energie te besparen.

Waarom krijgen niet alle huurwoningen zonnepanelen?
Met deze zonne-energie actie verbeteren we grondgebonden woningen die redelijk geïsoleerd zijn. Deze woningen hebben nu label C, maar nog beter isoleren is niet mogelijk. Door ze te voorzien van zonnepanelen gaan deze woningen naar label B. Woningen die al label B hebben zijn al heel energiezuinig en daarom vallen die buiten deze zonne-energie actie. Onze minder goed geïsoleerde woningen willen we de komende jaren eerst verbeteren door ze te isoleren of door ze te vervangen door nieuwbouw.

Plaatsing en persoonlijke begeleiding
De plaatsing van de zonnepanelen is in één dag klaar. De bedrijven die de installatie voor Woonborg doen, maken daarover zelf afspraken met huurders. Zon-Sl!m en Zonneplan hebben tot december 2017 de tijd om alle zonnepanelen te plaatsen. Daarna blijven ze drie jaar lang de huurders begeleiden door bijvoorbeeld het geven van bespaartips en adviezen om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de opgewekte zonne-energie. Indien gewenst kunnen huurders ook hun verbruiksgegevens laten monitoren.

Opmerkingen of vragen?
Heeft u opmerkingen of vragen over deze zonne-energie actie? Bel ons op (0592) 30 36 00 .