Nieuwbouw Kruisakkers, Annen

Geplaatst op door Detty Brink

Aan de Kruisakkers in Annen zijn 5 verouderde woningen voor 10 nieuwbouwwoningen vervangen. De woningen zijn levensloopbestendig gebouwd. Een gedeelte verhuren we aan huurders met een klein huishouden in de leeftijd van 23 tot 55 jaar. En een gedeelte aan huurders vanaf 55 jaar.

Kruisakkers Annen

Nieuwbouwwoningen
De 10 levensloopbestendige woningen zijn verdeeld over twee rijen van 5. De woningen hebben een badkamer en slaapkamer op de begane grond. Via de trap in de hal aan de voorzijde van de woning kom je op de overloop. Op de 1e verdieping bevindt zich een kleine bergruimte en een ruime kamer van 24 m2 die gebruikt kan worden als extra slaapkamer of hobbykamer. Via een vlizotrap op de overloop is toegang tot een kleine bergzolder. Aan de achterzijde van de woning zit een bijkeuken aan de woning vast. Ook is daar een buitenberging gesitueerd.

Duurzaam
Vijf woningen zijn zogenaamde Nul op de Meter woningen (NOM). Dit betekent dat de woningen middels slimme installaties in de regel evenveel energie opwekken als nodig is voor het huis en het huishouden. Daarnaast zijn de woningen zeer goed ge├»soleerd. De andere 5 woningen zijn zeer energiezuinig.

Bouwperiode
De 5 verouderde woningen zijn eind 2016 gesloopt. De nieuwbouwwoningen zijn in november 2017 opgeleverd aan de nieuwe huurders.

Kruisakkers Annen