Heerdelaan Zuidlaren

Nieuwbouw Heerdelaan & Ericalaan Zuidlaren

Geplaatst op door Detty Brink

De buurtontwikkeling van Noord Es in Zuidlaren is bijna klaar. In totaal zijn 42 woningen vervangen voor nieuwbouw. De uitvoering gebeurde in drie fases.

Fase 1: appartementencomplex het Eschhoes
In fase 1 zijn 16 woningen vervangen voor 16 appartementen: het Eschhoes. De woningen zijn in de zomer van 2016 opgeleverd.

Fase 2: 16 woningen aan de Heerdelaan
In februari 2017 is gestart met de bouw van fase 2: 10 levensloopbestendige woningen en 6 eengezinswoningen aan de Heerdelaan. We hebben zogenaamde Nul op de Meter woningen (NOM) gebouwd. Dit betekent dat de woningen in de regel evenveel energie opwekken als nodig is voor het huis en het huishouden. De woningen zijn voorzien van zonnepanelen en worden verwarmd middels aardwarmte. Daarnaast zijn de woningen zeer goed geïsoleerd. Deze woningen zijn in augustus 2017 opgeleverd aan de nieuwe bewoners. 

Fase 3: 8 woningen aan de Heerdelaan & 2 woningen aan de Ericalaan 
Na de sloop van acht verouderde woningen aan de Heerdelaan, bouwen we acht levensloopbestendige rijwoningen aan de Heerdelaan. Ook bouwen we een twee-onder-een kap woning aan de Ericalaan naast het appartementencomplex het Eschhoes. Naar verwachting leveren we deze woningen in mei 2018 op.

Woningverdeling fase 3  
De woningen van fase 3 zijn toegewezen aan nieuwe huurders. De woningen zijn sociale huurwoningen waarbij een maximum verzamelinkomen geldt van € 36.165 (peildatum 2017).

Vier woningen aan de Heerdelaan en twee woningen aan de Ericalaan zijn bedoeld voor huurders vanaf 55 jaar en ouder. De woningen zijn geschikt voor één of twee personen. De andere vier woningen aan de Heerdelaan zijn bedoeld voor huurders van 23 tot 55 jaar. De woningen zijn met name geschikt voor een- of tweepersoonshuishoudens of een (jong) gezin van drie personen.