Heerdelaan Zuidlaren

Nieuwbouw Heerdelaan & Ericalaan Zuidlaren

Geplaatst op door Corine Halmingh

De buurtontwikkeling van Noord Es in Zuidlaren is in volle gang. In totaal zijn 42 woningen vervangen voor nieuwbouw. De uitvoering gebeurt in drie fases.

Fase 1 opgeleverd: Appartementencomplex het Eschhoes
In fase 1 zijn 16 woningen vervangen voor 16 appartementen: het Eschhoes. De woningen zijn in de zomer van 2016 opgeleverd.

Fase 2 opgeleverd: 16 woningen aan de Heerdelaan
In februari 2017 is gestart met de bouw van fase 2: 10 levensloopbestendige woningen en 6 eengezinswoningen aan de Heerdelaan. We hebben zogenaamde Nul op de Meter woningen (NOM) gebouwd. Dit betekent dat de woningen in de regel evenveel energie opwekken als nodig is voor het huis en het huishouden. De woningen zijn voorzien van zonnepanelen en worden verwarmd middels aardwarmte. Daarnaast zijn de woningen zeer goed geïsoleerd. Deze woningen zijn in augustus 2017 opgeleverd aan de nieuwe bewoners. 

In fase 2 worden 18 woningen vervangen voor 10 levensloopbestendige woningen en 6 eengezinswoningen aan de Heerdelaan. De woningen zijn in augustus 2017 opgeleverd aan de nieuwe bewoners. In fase 3 worden 8 woningen vervangen voor 8 levensloopbestendige woningen aan de Heerdelaan en 2 levensloopbestendige woningen aan de Ericalaan.

Fase 3 van start: 8 woningen aan de Heerdelaan & 2 woningen aan de Ericalaan 
Na de sloop van 8 verouderde woningen aan de Heerdelaan, starten we in november 2017 met de bouw van 8 levensloopbestendige nieuwbouwwoningen. Daarnaast bouwen we een twee-onder-een kap woning aan de Ericalaan naast het appartementencomplex het Eschhoes. Naar verwachting leveren we deze woningen in augustus 2018 op.

Woningverdeling fase 3  
De woningen van fase 3 moeten we nog verdelen. In het voorjaar van 2018 gaan we de woningen aanbieden via ons woningaanbod op de website. Wilt u in aanmerking komen voor één van de woningen dan is het belangrijk dat u dan reageert. Als u zich inschrijft voor de nieuwsbrief via het aanmeldformulier in de volgende alinea, wordt u tijdig geïnformeerd wanneer de woningen aangeboden worden. De woningen zijn sociale huurwoningen waarbij een maximum verzamelinkomen geldt van € 36.165 (peildatum 2017).

Meer informatie?
Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Noord Es via een nieuwsbrief, vul dan uw gegevens in op het aanmeldformulier projecten. Heeft u nog vragen, belt u dan met het algemene telefoonnummer (0592) 303 600.