nieuwbouw Padkamp en Boskamp in Roden Woonborg

Nieuwbouw Padkamp & Boskamp Roden

Geplaatst op door Corine Halmingh

Nabij het centrum van Roden aan de Padkamp en Boskamp worden in totaal 10 verouderde woningen vervangen voor 10 nieuwbouwwoningen. Er komen 8 levensloopbestendige woningen terug en 2 eengezinswoningen.

Levensloopbestendige woningen
De levensloopbestendige woningen worden 2-onder-1-kap en krijgen een badkamer en slaapkamer op de begane grond. Op de 1e verdieping bevindt zich een kleine bergruimte en twee slaapkamers. Via een vlizotrap op de overloop is toegang tot een kleine bergzolder. Aan de achterzijde van de woning wordt een buitenberging geplaatst. De woningen hebben een diepe tuin.

Gezinswoningen
De gezinswoningen worden 2-onder-1-kap en krijgen een 3 slaapkamers en een badkamer op de eerste verdieping. Via een vaste trap op de overloop is toegang tot een ruime zolder. Aan de achterzijde van de woning wordt een buitenberging geplaatst. De woningen hebben een diepe tuin.

Energieneutraal
Het uitgangspunt is om zogenaamde Nul op de Meter woningen (NOM) te bouwen. Dit betekent dat de woningen middels slimme installaties in de regel evenveel energie opwekken als nodig is voor het huis en het huishouden. Daarnaast worden de woningen zeer goed geïsoleerd.

Woningverdeling
De woningen zijn inmiddels toegewezen aan nieuwe huurders.

Planning
De bouw is rond de zomer van 2017 gestart. Naar verwachting worden de woningen eind mei / begin juni van 2018 opgeleverd aan de nieuwe bewoners.

8 levensloopbestendige huurwoningen en 2 gezinswoningen Padkamp in Roden Woonborg

Achtergrondinformatie
In 2015 deden we een eerste proef met renovatie naar Nul op de Meter woningen. Padkamp 16 & 18 zijn toen gerenoveerd. Na evaluatie van deze proef moesten we constateren dat renovatie van de andere 10 woningen te duur zou worden. In overleg met de bewoners is toen besloten de andere 10 woningen te vervangen voor nieuwbouw.

Meer informatie?
Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws middels de nieuwsbrief, laat dit ons weten via het aanmeldformulier projecten. Heeft u nog vragen, belt u dan met het algemene telefoonnummer (0592) 303 600.