Nieuwbouw Secr. Buiteveldlaan Roden

Geplaatst op door Corine Halmingh

Dichtbij het centrum van Roden, op het terrein aan de Secr. Buiteveldlaan-Boskamp, gaat Woonborg 28 levensloopbestendige woningen bouwen.

Afbeelding Secr. Buiteveldlaan 2

Levensloopbestendige woningen
De woningen worden allemaal voorzien van een badkamer en slaapkamer op de begane grond. De komende tijd wordt het plan en de plattegrond van de woningen nader uitgewerkt.

Energieneutraal
Woonborg bouwt zogenaamde Nul op de Meter woningen (NOM). Dit betekent dat de woningen middels slimme installaties in de regel evenveel energie opwekken als nodig is voor het huis en het huishouden. Daarnaast gaan we de woningen zeer goed isoleren. Meer informatie over NOM woningen vindt u hier

Woningverdeling
De woningen zijn nog beschikbaar. We gaan ze later dit jaar aanbieden via onze website, waarna woningzoekenden kunnen reageren. Het zijn sociale huurwoningen waarvoor een maximaal inkomen geldt van €36.798,-. De huurprijs wordt later bepaald, maar zal onder de huurtoeslaggrens liggen. De woningen komen beschikbaar voor woningzoekenden vanaf 55 jaar en ouder en is geschikt voor 1 tot 2 persoonshuishoudens. U kunt zich aanmelden om op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws en publicatie van de woningen.

Planning
Woonborg verwacht in de zomer van 2018 te starten met de bouw. De oplevering van de woningen vindt plaats in het jaar 2019.

Afbeelding Secr. Buiteveldlaan

Achtergrondinformatie
In 2010 zijn op deze locatie 17 verouderde "bejaardenwoningen" gesloopt. Op het naastgelegen gemeentelijk perceel stonden de bibliotheek en het voormalig MAVO schoolgebouw. De gemeente en Woonborg hebben in samenwerking een plan uitgewerkt voor deze unieke locatie. De gemeente gaat invulling geven aan het stuk grond aan de Meester Apothekerstraat.  

Meer informatie?
Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, meldt u dan aan via het aanmeldformulier belangstellenden. Heeft u nog vragen, belt u dan met het algemene telefoonnummer (0592) 303 600 of stuur ons een mail via .