Bestuurder Jacob Kielman feliciteert de huurders met hun 50 jarig jubileum

50 jaar buren: iedere dinsdag een kopje koffie bij elkaar drinken

Geplaatst op door Onbekende gebruiker


Mevrouw Alberts en mevrouw Kooi. Twee van onze huurders die al 50 jaar in een huurwoning van Woonborg wonen. Ze waren de eerste bewoners aan de Kievitsweg in Haren. Deze gezinswoningen werden vlak voor de bouwvak in 1964 opgeleverd.

‘ Je betaalde 16 gulden per week. Het huurgeld werd wekelijks aan de deur geïnd’. Mevrouw Alberts weet het nog heel goed: 'We kregen de sleutels net voor de bouwvak. De woningen waren eigenlijk nog niet goed opgeleverd. ‘Er was zelfs nog geen licht en water’, grinnikte ze ‘en in de woning was het een chaos van verfpotten en andere bouwresten. Maar wij wilden maar al te graag in onze nieuwe woning. Het was bouwvak, dus veel bedrijven waren dicht.... Gelukkig was er toch nog een bedrijf dat ons kon helpen met de klussen.'
Al die jaren hebben mevrouw Alberts en mevrouw Kooi met plezier in de straat gewoond en ze hopen er nog lang te kunnen blijven wonen, ook nu ze op leeftijd zijn. In ieder geval drinken ze als buurvriendinnen iedere dinsdagochtend een kopje koffie bij elkaar.

50 jaar huurder van dezelfde woning. Woonborg vond dit een prachtige reden om deze twee huurders met een bloemetje te verrassen en ze te feliciteren.