Bewoners van De Doom Roden kunnen over drie weken weer terug naar hun appartement

Geplaatst op door Onbekende gebruiker


Roden - Na de brand in een van de appartementen in het woongebouw aan De Doom op 2 februari heeft Woonborg donderdag 5 februari overleg gehad met de gedupeerde bewoners van de tien appartementen. De sfeer tijdens de bijeenkomst was goed en er was volop gelegenheid voor de bewoners om vragen te stellen.
Bij de bijeenkomst waren ook gemeente, politie, maatschappelijk werk, de aannemer en het calamiteitenbedrijf om vragen te beantwoorden en bewoners te ondersteunen waar nodig.

Herhuisvesting

De brand heeft het middelste appartement op de bovenste verdieping volledig weggevaagd en de andere twee naastgelegen appartementen grotendeels verwoest. De tien bewoners van het woongebouw kunnen de komende drie a vier weken nog niet terug naar hun appartement en voor twee van hen wordt nieuwe woonruimte gezocht. Dit gaat in goed overleg.
Na de bewonersbijeenkomst gingen bewoners samen met medewerkers van Woonborg naar hun woning om de nodige spullen op te halen.

Toegang en ontruimen

Voor de veiligheid en om verdere schade te voorkomen wordt alle inboedel van de bewoners dit weekend weggehaald en opgeslagen. Het calamiteiten bedrijf Polygon ondersteunt hierin de bewoners.

Sloop- en herstelwerkzaamheden

Er is geen asbest geconstateerd waardoor opruimwerkzaamheden al zijn begonnen. Voor de bovenste verdieping hebben we een sloopvergunning aangevraagd zodat we maandag kunnen starten met de sloop. Daarna worden alle water-, elektra- en gasleidingen gecontroleerd en hersteld. Op de eerste verdieping wordt een veilige voorlopige dakconstructie gemaakt.

Aangifte en hoogte van de schade

Afgelopen maandag hebben wij ook namens de bewoners bij de politie aangifte wegens brandstichting gedaan. De schade van het gebouw loopt in de tonnen. Exacte bedragen kunnen we nog niet noemen.

Bewonersinformatie

Wij houden nauw contact met de bewoners over de planning en de voortgang van de werkzaamheden. Individueel maken we verdere afspraken over terugkeer naar hun appartement.