Begane grond Esrank in Peize nieuwe invulling

Geplaatst op door Onbekende gebruiker


Peize– De begane grond van het gebouw aan de Zr. Kleveringastraat in Peize krijgt een nieuwe invulling.
Een huisartsencombinatie, een nieuwe apotheker en Woonborg trekken samen op om hier eerstelijnsvoorzieningen te maken voor de bewoners van Peize. Een prachtige locatie nabij het centrum. Plannen worden nu verder uitgewerkt en bouwvergunningen moeten worden aangevraagd.

Met de huisartsen Swierstra en Lammers & Luehof uit Peize en de nieuwe apotheker mevrouw Van der Veen van Service Apotheek Eelde-Paterswolde is de afgelopen periode intensief overleg geweest om een plan voor eerstelijnsvoorzieningen mogelijk te maken. De handtekeningen onder de overeenkomsten zijn door de partijen gezet. De volgende stap is om de plannen verder uit te werken en de nodige vergunningen aan te vragen.

De ruimte die voorheen door de gemeente Noordenveld werd gehuurd als sociaal en maatschappelijk centrum, krijgt nu een passende herbestemming. Gezamenlijk zijn we van mening dat deze locatie heel geschikt is voor eerstelijnszorgvoorzieningen omdat het dichtbij het centrum van Peize ligt en omdat er in de directe omgeving ook veel ouderen wonen. Deze nieuwe voorzieningen zijn zo voor iedereen goed bereikbaar.

De bewoners van de Esrank en de naastgelegen Esborg zijn in oktober 2014 voor het eerst tijdens een bijeenkomst geïnformeerd en worden de komende tijd verder op de hoogte gehouden door nieuwsbrieven en bijeenkomsten.

We focussen op een start van de werkzaamheden voor de zomervakantie.