Bewoners De Doom blij om terugkeer naar appartement

Geplaatst op door Onbekende gebruiker


Roden – Bewoners van De Doom zijn blij dat ze weer terug zijn naar hun appartement aan de Doom. Dat bleek tijdens een evaluatiebijeenkomst die Woonborg op 19 maart organiseerde voor de bewoners. Bewoners zijn daarnaast heel tevreden over hoe zij begeleid zijn in de afgelopen periode.

Samen keken Woonborg, de bewoners en politie nog even terug naar de gebeurtenissen in de afgelopen maand. Op 2 februari brak er brand uit op de bovenste verdieping van het woongebouw aan de Doom. Uiteindelijk moesten de bewoners een tijdelijk onderkomen vinden. Het bovenste gedeelte van het woongebouw is gesloopt en Woonborg beraadt zich nog op eventueel vervangende nieuwbouw.

Aannemersbedrijf Gils heeft alle werkzaamheden in de appartementen klaar. De laatste werkzaamheden aan de buitenzijde van het gebouw worden nu nog uitgevoerd. Sinds ruim anderhalve week konden bewoners terug naar hun appartement. Tijdens de evaluatiebijeenkomst was er een spontaan applaus voor zowel politie als Woonborg voor de wijze waarop alles is verlopen

De twee bewoners waarvan de appartementen zijn gesloopt krijgen vervangende woonruimte; een heeft inmiddels de sleutels ontvangen; met de andere bewoner kijkt Woonborg nog naar passende woonruimte. Dit gaat in goed overleg. Bewoners ontvingen aan het einde van de bijeenkomst nog een bloemetje van Woonborg als een hernieuwde welkom in hun appartement.