Woonborg verandert begane grond woongebouw Vasalis in Roden in huurappartementen

Begane grond woongebouw Vasalis in Roden: van kantoorruimten naar 16 huurappartementen

Geplaatst op door Onbekende gebruiker


RODEN – Het woongebouw Vasalis, gaat veranderen. Het gebouw dat nu nog bestaat uit een begane grond met kantoren en daar boven 45 (huur)appartementen, krijgt er 16 appartementen bij. De kantoren worden getransformeerd naar (huur)appartementen. Inmiddels heeft de gemeente Noordenveld de vergunningen verstrekt voor de verbouw. Volgende week start aannemer Tadema uit Groningen met de werkzaamheden. De bewoners zijn door Woonborg uitgebreid geïnformeerd over de verbouwing.

Zorg- en welzijnsinstellingen die op de begane grond gevestigd waren hebben hun huurcontract niet verlengd of deze opgezegd. Woonborg heeft gezocht naar andere (zorg)partijen die de ruimten konden huren. Dat is niet gelukt. Daarnaast heeft de overheid de regelgeving voor woningcorporaties voor verhuur van bedrijfsruimte zodanig aangescherpt dat corporaties alleen aan maatschappelijk gerelateerde organisatie bedrijfsruimte kan verhuren.

Woonborg verbouwt in twee fasen: in fase 1 worden 13 appartementen gerealiseerd en midden december opgeleverd. Op verzoek van de bewoners wordt daarbij ook de huidige entree aangepakt, door met name de verlichting aan te passen zodat de entree een open, licht en vriendelijke karakter krijgt. Fase 2 (3 appartementen) realiseert de corporatie op het moment dat de huisarts, de fysiotherapeut eventueel verhuizen. Vervoer Ouderen Roden (VOR) blijft in het gebouw gevestigd.

De nieuwe appartementen zijn, qua indeling, nagenoeg gelijk aan de bovenliggende appartementen. De huurprijzen liggen onder de huurtoeslaggrens. Geïnteresseerden kunnen zich melden. De voorwaarde is dat zij wel als woningzoekenden staan ingeschreven bij Woonborg. Voor dit complex zijn de toewijzingscriteria aangepast; bewoners van de huidige appartementen op de verdieping hebben voorrang bij de keuze voor een appartement op de begane grond.