16 huurappartementen Eschhoes in Zuidlaren

Start bouw van 16 huurappartementen Eschhoes in Zuidlaren

Geplaatst op door Onbekende gebruiker


29 oktober vindt de officiële start plaats van de bouw van 16 huurappartementen onder de naam Eschhoes aan de Ericalaan/Heerdelaan in Zuidlaren. Wethouder Henk Berends verricht samen met Woonborg directeur Jacob Kielman de officiële handeling. Aannemer Paas BV uit Nieuw-Buinen heeft de opdracht gekregen deze seniorenappartementen te bouwen. Het woongebouw is ontworpen door HJK Architecten uit Groningen. Eschhoes maakt deel uit van een buurtontwikkelingsplan in het gebied Noord Es in Zuidlaren.

Betaalbaar wonen

Woonborg richt zich op: betaalbare huurwoningen voor huurders met een smalle beurs. Betaalbaar geldt ook bij nieuwbouw door efficiënt, sober en doelmatig te bouwen. ‘De huurders die er straks komen te wonen betalen gemiddeld een huur van 530 euro excl. servicekosten, dat is ruim onder de huurtoeslaggrens’, zegt directeur van Woonborg Jacob Kielman. Hij is blij dat er weer gebouwd kan worden in Zuidlaren. ‘We hebben gemerkt dat er een grote behoefte is aan betaalbare huurwoningen voor senioren in Zuidlaren. Dit project is een prachtige start van het buurtontwikkelingsplan Noord Es, dat we de komende jaren verder willen ontwikkelen en realiseren.’

Comfortabel en groen wonen

De woningen worden gebouwd met hoogwaardig isolerende materialen. Het dak wordt voorzien van zonnepanelen zodat de bewoners gebruik kunnen maken van deze ‘groene’ energie. Het gebouw bestaat uit twee woonlagen van ieder 8 appartementen en ligt in de mooie groene wijk in Zuidlaren. Iedere appartement heeft een mooie woonkamer met open keuken, een grote en een kleine slaapkamer en een ruime badkamer met toilet. Aan de buitenzijde van het gebouw is een lift zodat alle appartementen rolstoel toegankelijk zijn. Woonborg levert in juli 2016 de appartementen op en overhandigt dan de sleutels aan de nieuwe huurders.

Meer informatie over dit project of over het buurtontwikkelingsplan Noord Es: klik hier