Seniorenappartementen Eschhoes Zuidlaren zijn klaar

Geplaatst op door Detty Brink

De buurt Noord Es in Zuidlaren ondergaat een metamorfose. Woonborg sloopt in deze buurt verouderde rijwoningen en vervangt ze stapsgewijs door seniorenappartementen, levensloopbestendige en gezinswoningen. Het nieuwe aanbod sluit daarmee aan bij de vraag naar betaalbare sociale huurwoningen, met name voor een- en tweepersoonshuishoudens. De eerste fase van de herstructurering is inmiddels klaar; de eerste huurders hebben het huurcontract van hun appartement in het woongebouw het Eschhoes ondertekend en de sleutel ontvangen.

Eschhoes: 16 nieuwe seniorenappartementen
Het woongebouw het Eschhoes bestaat uit twee delen en staat op de hoek van de Ericalaan en Heerdelaan in Zuidlaren. Het gebouw heeft twee woonlagen en is voorzien van een lift. Opvallend zijn de puntdaken waardoor het gebouw aan de voorkant de sfeer oproept van de rijwoningen die er voorheen stonden. Het ontwerp sluit daarmee aan bij het oude straatbeeld en het karakter van de buurt.

Duurzaam, energiezuinig en betaalbaar
Elk appartement heeft twee slaapkamers en een tuin of balkon. De woningen zijn zeer goed geïsoleerd. De zonnepanelen op de schuine daken van het woongebouw worden gebruikt om energie op te wekken voor de appartementen. Door het gebruik van duurzame materialen verwacht Woonborg dat het onderhoud tot een minimum kan worden beperkt.

Najaar 2016: start 2e fase buurtontwikkeling
In het najaar van 2016 begint Woonborg met de tweede fase van de herstructurering van Noord Es in Zuidlaren. Dan worden de huidige woningen aan de noordzijde van de Heerdelaan gesloopt en gestart met de bouw van tien levensloopbestendige woningen. De oplevering is in 2017. Met de sloop en bouw van zes nieuwe gezinswoningen aan de zuidzijde van de Heerdelaan wordt de herstructurering afgerond.

Heerdelaan Eschhoes Zuidlaren