200ste Woonborg-woning krijgt zonnepanelen

Geplaatst op door Detty Brink

Maandag 14 november 2016 kreeg de 200ste huurwoning van Woonborg zonnepanelen. Mevrouw Niks, huurder aan de Grote Kampen in Vries nam ze namens de huurders feestelijk in gebruik. Dat gebeurde samen met Miriam van Dijk, wethouder van de gemeente Tynaarlo, Tjisse Stelpstra, gedeputeerde van de provincie Drenthe en Esther Borstlap, directeur van Woonborg.

Zonnepanelen zonder huurverhoging
Woonborg biedt in totaal 1.100 huurders een zonnestroominstallatie aan zonder huurverhoging. In 2016 voor 200 woningen, in 2017 nog eens 900 woningen. Wethouder Van Dijk zei trots en blij te zijn met deze actie. “De gemeente Tynaarlo heeft de ambitie dat in 2030 alle woningen in de gemeente energieneutraal zijn en dit initiatief sluit daar goed bij aan.”

Duurzame initiatieven
Gedeputeerde Stelpstra reageerde verheugd om het initiatief van Woonborg in de praktijk te zien. “Wat we in Drenthe op het gebied van duurzaamheid bedenken, gebeurt ook echt en dat vind ik fantastisch. De investeringen die we aan duurzame initiatieven doen, verdienen zich zeker terug.”

Woonlasten omlaag
Esther Borstlap vulde aan dat eind 2017 25% van de Woonborg-woningen zonnepanelen heeft. “Die investering doen we voor het milieu, om de uitstoot van CO2 te verminderen, en om woonlasten voor onze huurders te verlagen. Onze huurders die in energieneutrale Nul op de Meter-woningen wonen, vertellen dat ze veel bewuster energie verbruiken en er zuiniger mee omgaan. En dat is goed voor het milieu en de portemonnee.”

200 zonnepanelen Vries