Met huurders van de Dingspil in Vries in gesprek over zonnepanelen, isolatie en onderhoud

Geplaatst op door Onbekende gebruiker

Een mooie opkomst aan de Dingspil in Vries! Midden in de wijk stond een grote tent en stond de koffie klaar. Huurders van 56 woningen aan de Dingspil kwamen hier bij elkaar om elkaar te ontmoeten en meer te horen over duurzaamheid, over de zonnepanelen die ze krijgen en over het onderhoud dat Woonborg wil gaan doen. Zonneplan, Wits en Gils zijn de bedrijven die het plan voor Woonborg gaan uitvoeren.

huurders dingspil Vries in gesprek met Woonborg

De huurders krijgen zonnepanelen, en de dus ook de zonne-energie, gratis van Woonborg. Hierdoor krijgen ze een lagere energierekening. Volgens het duurzaamheidsprogramma van Woonborg worden er dit jaar op 900 woningen zonnepanelen geplaatst. 56 van deze woningen staan aan de Dingspil in Vries.

‘We kwamen er achter dat de daken van uw woningen niet vlak zijn. Dat moet wel als we zonnepanelen willen plaatsen. En als we toch het dak vlak moeten maken, kunnen we het ook gelijk beter isoleren. Maar dat kan alleen als u allemaal meedoet, want zo’n dak moeten we in een keer aanpakken’, stelt Jan van Goor manager Projecten. Hij legt aan de hand van een presentatie uit wat de plannen zijn en enkele filmpjes laten zien waarom duurzaamheid zo belangrijk is. ‘Nu we toch bij u woning aan de slag gaan, kunnen we voor u ook nog de vloer isoleren en HR++ glas aanbrengen, de kozijnen bijwerken en de goten vernieuwen. U betaalt wel wat voor de isolatiepakketten, maar dat weegt niet op tegen wat u weer verdient doordat de woning energiezuiniger is geworden. Gemiddeld scheelt u dat zo’n drie tientjes in de maand’.

Huurders krijgen individuele berekeningen en Woonborg komt bij hen langs om individuele vragen te beantwoorden.

Aan het einde van de bijeenkomsten werd er samen een harinkje gegeten op dit project!