start bouw Kruisakkers in Annen Woonborg

Nieuwbouw in Annen: duurzaam, energiezuinig en betaalbaar wonen

Geplaatst op door Onbekende gebruiker

Wethouder Henk Heijerman en Woonborg-directeur Esther Borstlap, metselden samen een muurtje van de nieuwe woningen aan de Kruisakkers in Annen. Aan de Kruisakkers komen tien energiezuinige huurwoningen. Aannemer Tadema uit Groningen bouwt de woningen. In november zijn de woningen klaar en kunnen de nieuwe huurders hun intrek gaan nemen.

Wethouder Heijerman en Woonborg-directeur metselen samen een muurtje van de nieuwbouw aan de Kruisakkers in Annen

Betaalbare woningen voor jong en oud

De woningen zijn voor jong en oud: vier van de tien woningen zijn voor huurders jonger dan 55 jaar, vijf voor huurders van 55 jaar en ouder. Bij dit project hebben we rekening gehouden met jonge huurders die graag in Annen aan hun toekomst willen bouwen. Bij het toewijzen van de woningen hebben daarom woningzoekenden uit Annen die bij Woonborg staan ingeschreven voorrang gekregen op anderen. Alle woningen zijn levensloopbestendig: dat betekent badkamer en slaapkamer op de begane grond, maar ook nog ruimte op de verdieping die als slaapkamer of hobbykamer ingericht kan worden. Een voor- en achtertuin en parkeergelegenheid voor de woning maakt de woning compleet. De huurprijs van de woningen ligt onder de huurtoeslaggrens en is voor mensen een met een huishoudinkomen lager dan € 36.165,-.

Betaalbaar en duurzaam

‘De locatie is natuurlijk prachtig hier in Annen, maar ook de woningen zijn erg in trek. Alle tien woningen zijn heel energiezuinig doordat we gebruik maken van hoogwaardige isolerende materialen en installaties die de energie voor eigen gebruik opwekt. Een gasaansluiting is zelfs niet meer nodig. Vijf van de tien woningen bouwen we volgens het Nul op de Meter-concept. Zo’n woning levert net zo veel energie zelf op als dat je bij gemiddeld huishoudelijk gebruik nodig hebt’, zegt Herald Gerdes, projectleider bij Woonborg. Bij Woonborg is betaalbaarheid het speerpunt. Dan gaat het niet alleen om betaalbaar huren maar ook om het investeren in duurzaamheid zoals bij deze woningen. De nieuwe bewoners krijgen kwalitatief goede woningen die energiezuinig zijn, wat een lagere energierekening kan betekenen.

Door te investeren in duurzaamheid wil Woonborg een bijdrage leveren aan betaalbaar wonen en tegelijkertijd een woning bouwen die toekomstig bestendig is. Woonborg is mooi op weg naar een energieneutraal woningbezit in 2040: de 10 woningen aan de Kruisakkers voegt ze toe aan het rijtje met energiezuinige woningen: 33 NOM-woningen in Roden, 8 nieuwe NOM-woningen in Vries, 26 nieuwe energiezuinige en NOM-woningen Noordes in Zuidlaren, 20 energiezuinige woningen aan de Stationsweg/Koningsweg in Zuidlaren en nu ook de woningen aan de Kruisakkers.

Meer informatie vindt u op de pagina projecten