Ik heb vragen over de huurverhoging in 2018

Geplaatst op door Detty Brink

Waarom doet Woonborg geen huurverlaging? Of een huurverhoging van 0%?

De komende jaren worden woningen van Woonborg energiezuinig gemaakt. Wij hebben de inkomsten van de huurverhoging nodig om dat te kunnen betalen. Het energiezuinig maken van woningen vindt Woonborg heel belangrijk. Door woningen goed te isoleren kunnen de bewoners besparen op energiekosten en gaan woonlasten omlaag.

Is de huurverhoging afgesproken met AH WOON?

Ja, de huurverhoging per 1 juli 2018 past binnen de afspraken die Woonborg en de Algemene Huurdersvereniging hebben gemaakt over het huurbeleid 2015 - 2018.

Hoe weet Woonborg dat ik meer dan € 41.056 per jaar verdien?

De Belastingdienst geeft aan ons door in welke categorie uw huishoudinkomen van 2016 valt. De inkomensverklaring van de Belastingdienst krijgt u bij de huurverhogingsbrief.

Waarom wordt het inkomen van 2016 gebruikt om de huurverhoging te bepalen?

De huurverhoging wordt bepaald over uw huishoudinkomen van 2016 omdat dit inkomen door de Belastingdienst definitief is vastgesteld.

Ik krijg huurtoeslag? Wat moet ik doen?

De huurverhoging hoeft u niet door te geven aan de Belastingdienst, dat doet Woonborg voor u. De Belastingdienst past uw toeslag aan als de definitieve berekening is gemaakt. De definitieve berekening krijgt u na afloop van het jaar van de Belastingdienst. U kunt op de website van de Belastingdienst een proefberekening maken.

Moet ik mijn bankoverboeking voor de huur zelf aanpassen?

Betaalt u via automatische incasso of met een acceptgiro? Dan past Woonborg de huurprijs automatisch voor u aan. U hoeft niets te doen. Betaalt u de huur via internetbankieren of met een periodieke opdracht bij uw bank? Dan moet u zelf de hoogte van de huurprijs aanpassen.