Burendag aan de Brinkhof in Haren

De bewoners aan de Brinkhof in Haren organiseren elk jaar een burendag. Dit jaar was het anders dan anders. In plaats van de traditionele barbecue werd er een high tea georganiseerd. Mensen die graag bakken konden zich uitleven. Buurtbewoner Jan van den Berg blikt terug.

Iedereen ging tevreden en met een goed gevoel weer naar huis.

Gebak, taart, hapjes

"Voor de high tea bakten buren zelf appeltaart, hartige taart, kokoskoekjes, cupcakes en cake. Buren die niet konden of wilden bakken namen wat anders mee, zoals room-, chocolade- en/of bananensoesjes. Ook werden puddingbroodjes en zeebanket chocolaatjes ingebracht. Weer een andere buurvrouw had van komkommer en vleessalade hartige creaties gemaakt. Het eten zag er allemaal mooi uit en alles smaakte heerlijk."

Optreden Witte Lilly

"Maar ook de aankleding was goed verzorgd. Op de Brinkhof woont een voormalige horecaondernemer. Die zorgde voor een partytent, twee lange tafels en serveerschalen. Ook regelde hij een optreden van zangeres Anna met de artiestennaam Witte Lilly. In het eerste deel van haar optreden kwam zij op als onze nieuwe wijkzuster Secretia en zong ze repertoire uit Ja zuster, Nee zuster."

Erg gezellig

"Later kwam ze op als Lili Marleen en zong ze liedjes van Marlene Dietrich en andere cabaretiers uit de jaren '30 van de vorige eeuw. Allemaal bekende liedjes die door de buren volop meegezongen werden. Na het optreden zat de sfeer er goed in en hebben wij het bij redelijk goed weer erg gezellig gehad. Alleen bij het opruimen viel er een enkel spatje regen. Iedereen is tevreden en met een goed gevoel huiswaarts gekeerd. Vanaf deze plek, namens de buren: speciale dank voor Henk, Corrie en vrienden die een en ander mogelijk maakten."