Verhuizen naar een appartement

In juli 2018 kregen de bewoners van het Roelfsema-complex in Zuidlaren de sleutel van hun gloednieuwe appartement. Ook Jan en Ineke Brugge. Ruim 54 jaar woonden ze aan de Berkenweg in Zuidlaren. De verhuizing was een hele stap. 

Alles gelijkvloers, een mooi groot balkon, winkels dichtbij. Je kunt er lopend heen.

In 2016 hoorden Jan en Ineke Brugge dat Woonborg appartementen ging ontwikkelen in het Roelfsemacomplex. Ineke Brugge:  “Jan zei: daar gaan we heen! Maar ik wist het nog zo net niet. We schreven ons toch maar in en toen kregen we bericht dat we een appartement toegewezen hadden gekregen. Onze dochter zei: mam, jullie hebben nou de kans, doe het nou, wanneer krijg je zo’n kans weer?” Ineke werd geboren aan de Berkenweg. Op haar twaalfde verhuisde ze met haar ouders naar nummer 67. Opa en oma woonden op nummer 65 en daar kwam zij met Jan te wonen toen haar grootouders overleden. “Ik heb mijn vader verzorgd toen hij ziek werd en daarna mijn moeder. Toen zij overleed, kreeg ik voor het eerst nieuwe buren. Dat was wennen hoor, maar we kunnen het heel goed met mekaar vinden. Dus je begrijpt, het weggaan was moeilijk.” Maar Ineke is erg blij met haar nieuwe woning. “Alles gelijkvloers, een mooi groot balkon, winkels dichtbij – je kunt er lopend heen. Jan is niet meer zo mobiel maar hier kan hij zelf naar de winkel voor een boodschapje en een praatje. We zitten hier meer tussen de mensen.”

Kijken en kennismaken

“Complimenten voor de Woonborg. Zoals ze ons betrokken hebben bij de bouw! Echt geweldig. Ze hebben ons een keer uitgenodigd om te komen kijken toen onze nieuwe woning in aanbouw was. Dat werd heel feestelijk gedaan met een hapje en een drankje en met allerlei leuke versieringen, super, super. Een paar weken daarna gingen we wat met mekaar drinken in een restaurant in het dorp en konden we vragen stellen over ons appartement”, zegt Ineke. Ze vindt het geweldig dat ze een aantal dingen zelf kon bepalen. “Er kwam een standaardkeuken in, maar die kon je tegen bijbetaling laten uitbreiden. Je kon kiezen uit een aantal kleuren voor de tegeltjes in de keuken en in de badkamer. We kregen informatie over het elektrisch koken, op een inductieplaat. Daar heb je nieuwe pannen voor nodig. Het appartement is niet helemaal gasloos maar het is heel luxe hoor. Het is gewoon heel fijn om een keer te mogen kijken in je nieuwe huis. Dan is het niet meer zo vreemd allemaal. Ik vind het fijn dat we toen al konden kennismaken met de andere huurders. Ik hoop dat we het leuk hebben met mekaar.” Het oude huis heeft Ineke spic en span achtergelaten. “Zodat die nieuwe huurder er met een goed gevoel binnenkomt. Nu moet het nieuwe huis nog echt mijn plekje worden.”