onderhoud

Woonborg vindt het belangrijk dat u prettig in uw woning woont. Wij staan voor een goede technische kwaliteit van uw woning. Ons doel is dat onze woningen een basiskwaliteit hebben. Deze basiskwaliteit geldt voor woningen die wij ook in de toekomst blijven verhuren.

Wanneer heeft een woning de basiskwaliteit?

  • De woning is heel en goed onderhouden. Het schilderwerk buiten ziet er goed uit. Alle voorzieningen in de woning zijn heel en goed schoon te houden. Zowel Woonborg als de huurder heeft een taak bij het goed onderhouden van de woning.
  • De bewoners voelen zich veilig in hun huis en de directe omgeving. Dit betekent bijvoorbeeld dat het huis voorzien is van goed hang- en sluitwerk en de woning veilig is.
  • Het huis is voldoende comfortabel. Dit betekent dat de kamers, doucheruimte en toilet goed bruikbaar zijn. De woning heeft centrale verwarming. Het huis heeft een gezond binnenklimaat en is bij normaal gebruik niet extreem vochtig of tochtig
  • De voorzieningen, zoals keuken en doucheruimte, passen bij deze tijd. De onderdelen zijn soms wat ouder, maar functioneren en zijn veilig. Een woning van Woonborg gebruikt niet bovenmatig veel energie. Dit betekent dat er minimaal isolatieglas op de begane grond van de woning is en dat de woning minimaal energielabel D heeft.

Onderhoud: planmatig, woningverbetering, binnenonderhoud

Onderhoud doen we niet per woning maar per cluster woningen in een straat of buurt of per woongebouw. Het onderhoud hebben wij in drie soorten onderverdeeld, namelijk;

  • Planmatig onderhoud
  • Verbeter onderhoud
  • Binnen onderhoud

Wordt in uw woning planmatig onderhoud, verbeteronderhoud of binnenonderhoud uitgevoerd, dan ontvangt u hierover van ons ruim van te voren schriftelijk informatie.