Binnen onderhoud

Is uw woning toe aan onderhoud aan de binnenkant? Dan ontvangt u van ons bericht met de vraag of u belangstelling heeft voor vervanging. Want u beslist als huurder zelf of u uw keuken, douche en toilet in uw woning wilt laten vervangen.

Nadat u bericht heeft ontvangen, kunt u ervoor kiezen om:

 • de vervanging uit te laten voeren.
  Wanneer u bij ons aangeeft belangstelling te hebben voor de vervanging van keuken, doucheruimte en toilet, komen wij bij u langs om de werkzaamheden door te nemen en afspraken te maken.
 • de vervanging niet uit laten voeren.
  Het binnenonderhoud komt u niet goed uit. Natuurlijk kan dit omdat een verbouwing altijd 'drukte' met zich meebrengt. U kiest ervoor om de werkzaamheden niet uit te laten voeren. De werkzaamheden worden dan pas uitgevoerd wanneer u gaat verhuizen. Wanneer het binnen onderhoud u tijdelijk niet uit komt is er de mogelijkheid om de werkzaamheden uit te stellen naar een later tijdstip. Wanneer u de werkzaamheden uitstelt, moet u er wel rekening mee houden dat:
  - de werkzaamheden niet meer in hetzelfde kalenderjaar worden uitgevoerd,
  - bij ontvangst van uw verzoek om op een later tijdstip de werkzaamheden uit te voeren. Wij bekijken of ons jaarlijkse budget voor binnen onderhoud niet wordt overschreden. Bij overschrijding van het budget plannen we de werkzaamheden voor een daar op volgende jaar.
 • en vroegtijdige vervanging tegen bijbetaling uit te laten voeren.
  Het is mogelijk dat een onderdeel van het binnen onderhoud nog niet voor vervanging in aanmerking komt omdat de afschrijvingstermijn niet is verstreken. Voor een keuken staat een afschrijvingstermijn van 20 jaar en voor een doucheruimte 30 jaar. U kunt er voor kiezen om toch tegen bijbetaling een onderdeel eerder te laten vervangen. U ontvangt dan van ons een eenmalige factuur voor een bijbetaling voor het resterende afschrijvingstermijn. Het vroegtijdig vervangen van een onderdeel kan alleen wanneer de resterende afschrijvingstermijn 7 jaar of korter is.

Materiaalkeuze

Bij keukenvervanging kunt u kiezen uit diverse deurfrontjes, handgrepen en keukenbladen. Bij douche- en/of toiletrenovatie kunt u kiezen uit een tegelpakket.

Meer informatie?

Voor vragen kunt u opnemen via ons digitale contactformulier . Of u belt: (0592) 30 36 30.