Schade

Brand, water, storm, ongelukjes, inbraak, vandalisme. Er zijn veel oorzaken waardoor schade aan uw woning of inboedel kan ontstaan. Meld het ons direct als er schade aan uw woning is. Doe dat in ieder geval binnen 24 uur. Is er veel schade? Dan komt een medewerker van Woonborg langs om de schade te inspecteren.

Inbraak of vandalisme? Doe aangifte bij de politie

Heeft u schade door inbraak of vandalisme? Dan adviseren we u aangifte te doen bij de politie en proces-verbaal te laten opmaken. Dit kan belangrijk zijn voor de verzekering.

Glas: glasverzekering De Samenwerking

Heeft u glasschade en bent u lid van ons Combinatiefonds? Meld het dan via het servicenummer van glasverzekering De Samenwerking. (0800) 022 61 00.

Uw eigendommen: inboedelverzekering

Voor schade aan uw eigendommen neemt u contact op met uw eigen verzekeraar waar u een inboedelverzekering heeft. Doe dat ook als er niemand aantoonbaar schuld heeft. Of als u vindt dat de schade is ontstaan omdat Woonborg schuld heeft. De verzekering zoekt uit wie aansprakelijk is.

Bent u goed verzekerd?

Wij adviseren alle huurders om een inboedelverzekering af te sluiten. Of u bij schade alle kosten vergoed krijgt, hangt af van uw verzekeringspakket. Informeer bij uw verzekeringsadviseur wat u verzekerd heeft en wat onder eigen risico valt.

Veel verzekeringen vergoeden schade aan uw woning niet. Ook niet via de aansprakelijkheidsverzekering. Verzekeraars wijzen dat soms naar de opstalverzekering van Woonborg maar die vergoedt alleen kosten boven € 500. Neem bij schade daarom altijd contact met ons op. We proberen dan in overleg met u tot een zo goed mogelijke oplossing te komen.