Plan Boskamplocatie Roden

Plan Boskamplocatie Roden

Dichtbij het centrum van Roden, aan de Secr. Buiteveldlaan en Boskamp, verhuren we 28 levensloopbestendige, Nul op de Meter-woningen.

Levensloopbestendig

De woningen zijn allemaal voorzien van een badkamer en slaapkamer op de begane grond.

Energieneutraal

Dit zijn Nul op de Meter woningen (NOM). Dit betekent dat de woningen met slimme installaties in de regel evenveel energie opwekken als nodig is voor het huis en het huishouden. Daarnaast zijn de woningen zeer goed geïsoleerd. Meer informatie over NOM woningen vindt u hier

Toewijzing

In maart 2019 konden woningzoekenden reageren op de woningen aan de Boskamplocatie via ons woningaanbod. Er kwamen veel reacties op. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd. In september 2019 zijn de eerste sleutels overhandigd aan de nieuwe bewoners.  

Het gaat om sociale huurwoningen waarvoor een maximaal inkomen geldt van €38.035,- (prijspeil 2019). Zestien woningen zijn passend voor woningzoekenden vanaf 55 jaar en ouder en geschikt voor 1 tot 2 persoonshuishoudens. Deze woningen hebben één slaapkamer op de verdieping. Twaalf woningen zijn passend voor 1 tot 4 persoonshuishoudens, waarbij huishoudens met 3-4 personen voorrang krijgen op kleinere huishoudens. Deze woningen hebben twee slaapkamers op de verdieping.

Planning

De bouw is in september 2018 gestart. In september 2019 kregen de eerste bewoners de sleutel van hun nieuwe huis.

Achtergrondinformatie

In 2010 zijn op deze locatie 17 verouderde 'bejaardenwoningen' gesloopt. Het naastgelegen perceel is in eigendom van de gemeente. De gemeente en Woonborg hebben in samenwerking een plan uitgewerkt voor deze locatie. De gemeente geeft met koopwoningen invulling aan het stuk grond dat grenst aan de Meester Apothekerstraat. Meer informatie over de koopwoningen vindt u op de website Van der Velde Roden.