Plan Noord Es Zuidlaren

Plan Noord Es Zuidlaren

De buurtontwikkeling van Noord Es in Zuidlaren is klaar. In totaal zijn 42 woningen vervangen voor nieuwbouw. De uitvoering gebeurde in drie fases.

Fase 1: appartementencomplex het Eschhoes

In fase 1 zijn 16 woningen vervangen voor 16 appartementen: het Eschhoes. De woningen zijn in de zomer van 2016 opgeleverd.

Fase 2: 16 woningen aan de Heerdelaan

In februari 2017 is gestart met de bouw van fase 2: 10 levensloopbestendige woningen en 6 eengezinswoningen aan de Heerdelaan. We hebben zogenaamde Nul op de Meter woningen (NOM) gebouwd. Dit betekent dat de woningen in de regel evenveel energie opwekken als nodig is voor het huis en het huishouden. De woningen zijn voorzien van zonnepanelen en worden verwarmd middels aardwarmte. Daarnaast zijn de woningen zeer goed geïsoleerd. Deze woningen zijn in augustus 2017 opgeleverd aan de nieuwe bewoners.

Fase 3: 8 woningen aan de Heerdelaan & 2 woningen aan de Ericalaan

Na de sloop van acht verouderde woningen aan de Heerdelaan, hebben we acht levensloopbestendige rijwoningen gebouwd aan de Heerdelaan. Ook bouwden we een twee-onder-een kap woning aan de Ericalaan naast het appartementencomplex het Eschhoes. Deze NOM-woningen zijn in mei 2018 opgeleverd aan de nieuwe bewoners.

Doelgroep

De woningen zijn sociale huurwoningen. 32 woningen zijn toegewezen aan huurders vanaf 55 jaar en ouder. 10 woningen zijn toegewezen aan huurders tussen 23 en 55 jaar.