Plan Stationsweg & Koningstraat Zuidlaren

Plan Stationsweg & Koningstraat Zuidlaren

Nabij het centrum van Zuidlaren aan de Stationsweg en de Koningstraat hebben we in totaal 20 appartementen gebouwd. Deze locatie staat in de volksmond beter bekend als de Roelfsema locatie, vanwege de autogarage die hier in het verleden was gevestigd. De appartementen zijn in juli 2018 opgeleverd aan de nieuwe bewoners.

Stationsweg

Aan de Stationsweg zijn 12 appartementen gerealiseerd en 2 winkels. Op de begane grond zijn twee winkels gevestigd, de 12 appartementen zijn verdeeld over de 1e en de 2e verdieping van het gebouw. Naast de winkels is een centrale ingang voor de appartementen. De centrale ingang is zowel via de straatkant te betreden als via de parkeerplaats aan de achterzijde van het gebouw. Ieder appartement heeft een eigen berging. De centrale ingang geeft toegang tot de galerijen aan de achterzijde van het gebouw voor beide woonlagen. Via de galerij kom je bij de appartementen. Alle woningen hebben aan de straatkant een balkon of inpandig balkon, ook wel loggia genoemd. De indeling van de appartementen verschilt iets van elkaar, wat het gebouw een speels effect geeft.

Koningstraat

Aan de Koningstraat hebben we 8 appartementen gebouwd verdeeld over 2 bouwlagen. De 4 appartementen op de begane grond hebben een stukje tuin aan de voor- en achterzijde van de woning. Aan de achterzijde is de galerij van de bovenwoningen bereikbaar via een centrale trap. De bovenwoningen hebben een inpandig balkon aan de straatkant. Alle appartementen hebben een eigen berging. De bewoners kunnen gebruik maken van een besloten parkeerplaats aan de achterzijde van het gebouw.

Doelgroep

De woningen zijn sociale huurwoningen. Alle 20 appartementen zijn toegewezen aan huurders vanaf 55 jaar en ouder.