Plan Boskamplocatie Roden

Plan Boskamplocatie Roden

Dichtbij het centrum van Roden, op het terrein aan de Secr. Buiteveldlaan-Boskamp, gaan we 28 levensloopbestendige woningen bouwen.

Levensloopbestendige woningen

De woningen worden allemaal voorzien van een badkamer en slaapkamer op de begane grond. De komende tijd wordt het plan en de plattegrond van de woningen nader uitgewerkt.

Energieneutraal

Woonborg bouwt zogenaamde Nul op de Meter woningen (NOM). Dit betekent dat de woningen middels slimme installaties in de regel evenveel energie opwekken als nodig is voor het huis en het huishouden. Daarnaast gaan we de woningen zeer goed isoleren. Meer informatie over NOM woningen vindt u hier

Woningverdeling

De woningen zijn nog beschikbaar. We gaan ze begin 2019 aanbieden via onze website, waarna woningzoekenden kunnen reageren. Het zijn sociale huurwoningen waarvoor een maximaal inkomen geldt van €36.798,-. De huurprijs wordt later bepaald, maar zal onder de huurtoeslaggrens liggen. De woningen komen beschikbaar voor woningzoekenden vanaf 55 jaar en ouder en zijn geschikt voor 1 tot 2 persoonshuishoudens.

Houdt er rekening mee dat een deel van de woningen altijd toegewezen kan worden aan mensen met sloopurgentie. Huurders die vanwege sloop hun huurwoning moeten verlaten hebben voorrang op andere woningzoekenden bij het vinden van een woning.

Planning

De bouwvoorbereidingen zijn in september 2018 gestart. We verwachten de woningen eind 2019 op te leveren.

Achtergrondinformatie

In 2010 zijn op deze locatie 17 verouderde "bejaardenwoningen" gesloopt. Op het naastgelegen gemeentelijk perceel stonden de bibliotheek en het voormalig MAVO schoolgebouw. De gemeente en Woonborg hebben in samenwerking een plan uitgewerkt voor deze unieke locatie. De gemeente gaat invulling geven aan het stuk grond dat grenst aan de Meester Apothekerstraat.  

Meer informatie?


Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u aan via bovenstaande knop en u ontvangt automatisch bericht bij nieuws over de nieuwbouw en publicatie van de woningen. Onderaan de pagina vindt u nog meer afbeeldingen.

Wilt u het plan van de gemeente volgen? Kijk dan op website van de gemeente Noordenveld.