Plan Boskamplocatie Roden

Plan Boskamplocatie Roden

Dichtbij het centrum van Roden, op het terrein aan de Secr. Buiteveldlaan-Boskamp, gaan we 28 levensloopbestendige woningen bouwen.

Levensloopbestendige woningen

De woningen worden allemaal voorzien van een badkamer en slaapkamer op de begane grond.

Energieneutraal

Woonborg bouwt zogenaamde Nul op de Meter woningen (NOM). Dit betekent dat de woningen middels slimme installaties in de regel evenveel energie opwekken als nodig is voor het huis en het huishouden. Daarnaast gaan we de woningen zeer goed isoleren. Meer informatie over NOM woningen vindt u hier

Woningverdeling

We bieden de woningen aan via onze website van 26 maart t/m 1 april 2019, waarna woningzoekenden kunnen reageren. Het zijn sociale huurwoningen waarvoor een maximaal inkomen geldt van €38.035,- (prijspeil 2019). De huurprijs van de woningen vermelden wij in de advertentie op het woningaanbod. Zestien woningen zijn passend voor woningzoekenden vanaf 55 jaar en ouder en zijn geschikt voor 1 tot 2 persoonshuishoudens. Deze woningen hebben één slaapkamer op de verdieping. Twaalf woningen zijn passend voor 1-4 persoonshuishoudens, waarbij huishoudens met 3-4 personen voorrang krijgen op kleinere huishoudens. Deze woningen krijgen twee slaapkamers op de verdieping.

Lees voor meer informatie over reageren en de woningverdeling verderop de Nieuwsbrief van maart 2019, 2e editie.

Planning

De bouwvoorbereidingen zijn in september 2018 gestart. We verwachten de woningen eind 2019 op te leveren.

Achtergrondinformatie

In 2010 zijn op deze locatie 17 verouderde "bejaardenwoningen" gesloopt. Het naastgelegen perceel is in eigendom van de gemeente. De gemeente en Woonborg hebben in samenwerking een plan uitgewerkt voor deze unieke locatie. De gemeente geeft met koopwoningen invulling aan het stuk grond dat grenst aan de Meester Apothekerstraat.  

Meer informatie?


Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u aan via bovenstaande knop en u ontvangt automatisch bericht bij nieuws over de nieuwbouw en publicatie van de woningen. Onderaan de pagina vindt u nog meer afbeeldingen.

Wilt u het plan van de gemeente volgen? Kijk dan op website van de gemeente Noordenveld.