Plan Raadhuisstraat Roden

Plan Raadhuisstraat Roden

Wij bouwen 14 jongerenappartementen aan de Raadhuisstraat in Roden. Vlakbij het centrum! Heb je interesse? Op dinsdag 24 september 2019 start de verhuur. Je kunt tot en met maandag 30 september 2019 reageren.

Jongerenappartementen

In november 2019 leveren wij een compleet nieuw appartementencomplex op aan de Raadhuisstraat in Roden, op loopafstand van het centrum. Het nieuwe complex bevat 14 ruime appartementen en is bedoeld voor jongeren van 18 tot en met 22 jaar oud. Je woont dus met allemaal leeftijdsgenoten in het gebouw en ook nog eens vlakbij het centrum!


De appartementen zijn ruim opgezet en hebben een totale oppervlakte van 50 m². Ze hebben een ruime woonkamer met open keuken, een aparte slaapkamer en een badkamer. Daarnaast zijn ze voorzien van een Frans balkon (zo’n hekje voor van die heerlijk openslaande deuren). De appartementen zijn geschikt voor 1 tot 2 personen (zonder kinderen). Het is dus een perfect plekje voor jou en een vriend/vriendin, of lekker voor jezelf!

 

Ieder appartement heeft:

 • … 50 m² woonoppervlakte;
 • … een ruime woonkamer met open keuken;
 • … een aparte slaapkamer;
 • … een badkamer;
 • … een Frans balkon;
 • … een bijbehorende bergkast.

 

Het complex heeft:

 • … drie verdiepingen die per trap bereikbaar zijn;
 • … bergkasten; voor ieder appartement één;
 • … een gemeenschappelijke fietsenstalling op de begane grond;
 • … 5 parkeerplaatsen aan de achterkant.

Vanaf dinsdag 24 september 2019 in de verhuur!

Op dinsdagmiddag 24 september 2019 gaan we starten met de verhuur van deze appartementen. We publiceren ze dan in het woningaanbod. Je kunt tot en met maandag 30 september 2019 reageren. Voldoe je aan de criteria, dan nemen we op dinsdag 1 oktober of woensdag 2 oktober contact met je op.

In het hart van Roden

Het appartementencomplex wordt gebouwd in het hart van Roden. Alles wat je nodig hebt qua voorzieningen zit dan ook in de buurt. Zo zitten er meerdere snackbars, restaurants en andere horecagelegenheden op minder dan 5 minuten lopen en zit er eigenlijk maar één straat tussen jouw woning en de winkelstraat, waar je supermarkten, drogisterijen, kledingwinkels en meer vindt. En als je een dagje naar Groningen wilt: ook het busstation ligt op loopafstand van het complex!

Start verhuur

We starten op dinsdag 24 september 2019 met de verhuur van de 14 appartementen. We bieden de appartementen dan aan via onze website, waarna woningzoekenden kunnen reageren. Je moet dus bij ons ingeschreven staan als woningzoekende om te kunnen reageren. Heb je dit nog niet gedaan? Schrijf je dan direct in via deze link.

 

Let op! Als er onvoldoende interesse is van jongeren t/m 22 jaar gaan we de woningen ook aanbieden aan jongeren t/m 27 jaar. Het toewijzen gebeurt dan op volgorde van leeftijd, waarbij 23 jaar voor gaat op 24 jaar en zo verder. Dus ook als je niet in de leeftijdscategorie 18 t/m 22 jaar valt, kun je reageren op één van deze woningen!

Inkomenseis en huurprijs

Het gaat om sociale huurwoningen voor jongeren van 18 tot en met 22 jaar oud, waarvoor een maximaal jaarinkomen geldt van € 38.035,- (prijspeil 2019). De huurprijs staat volgende week in het woningaanbod, maar zal sowieso onder de huurtoeslaggrens voor jongeren liggen, namelijk € 424,44 (prijspeil 2019). Dus als je verder aan alle eisen voldoet, kun je huurtoeslag aanvragen voor deze woningen!

Handig om te weten

 • De verhuur start op dinsdag 24 september 2019.
 • We bieden de appartementen aan via onze website.
 • De appartementen zijn voor jongeren van 18 t/m 22 jaar.
 • Er geldt een maximaal jaarinkomen van € 38.035 (prijspeil 2019).
 • De huurprijs vind je volgende week op onze website (maar ligt sowieso onder de huurtoeslaggrens voor jongeren).
 • De appartementen zijn geschikt voor 1 tot 2 personen.
 • Als er onvoldoende interesse is van jongeren t/m 22 jaar gaan de woningen ook aanbieden aan jongeren t/m 27 jaar (op volgorde van leeftijd, dus eerst 23 jaar, dan 24, enz.).
 • Er geldt een tijdelijk huurcontract van max. 5 jaar.
 • Je inschrijving als woningzoekende blijft behouden en je blijft inschrijfpunten opbouwen.
 • Je kunt alleen reageren als je al ingeschreven staat bij Woonborg. Ben je dat nog niet? Doe dat dan via deze link.

 

Tijdelijk contract

Voor de woningen geldt een tijdelijk huurcontract van 5 jaar. Zo zorgen we ervoor dat de woningen beschikbaar blijven voor jongeren en jongvolwassenen. Jouw inschrijving als woningzoekende blijft behouden en je blijft inschrijfpunten opbouwen.

Planning

De bouw is in november 2018 gestart. We verwachten de woningen begin november 2019 op te leveren. Dat betekent dat we begin november de  huurcontracten tekenen en de nieuwe huurders dan de sleutel krijgen.

Meer informatie?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent dit project of andere projecten? Meld je dan aan via de bovenstaande knop en je ontvangt automatisch bericht bij nieuws over de nieuwbouw en de exacte publicatiedatum van de woningen.