Plan Raadhuisstraat Roden

Plan Raadhuisstraat Roden

Dichtbij het centrum van Roden, aan de Raadhuisstraat bouwt Woonborg 14 appartementen voor jongeren.

Jongerenappartementen

Het nieuwe appartementencomplex is bedoeld voor jongeren van 18 t/m 22 jaar. De appartementen zijn in totaal 50 m2 groot, hebben een ruime woonkamer, open keuken, een slaapkamer en badkamer.  De appartementen op de begane grond krijgen een buitenplaats/tuin, op de verdiepingen heeft elk appartement een frans balkon. Het complex krijgt 4 verdiepingen die per trap bereikbaar zijn. Per appartement is er een bergkast beschikbaar op de begane grond. Daar komt ook een gemeenschappelijke fietsenstalling. Achter het complex komt een gezamenlijke buitenruimte met een aantal parkeerplaatsen.

Woningverdeling

De appartementen zijn nog beschikbaar. We gaan ze in juni van 2019 aanbieden via onze website, waarna woningzoekenden kunnen reageren. Het zijn sociale huurwoningen voor jongeren van 18 t/m 22 jaar, waarvoor een maximaal jaarinkomen geldt van €22.700,- (prijspeil 2019). De huurprijs wordt later bepaald, maar zal onder de huurtoeslaggrens liggen voor jongeren. De appartementen zijn geschikt voor 1 tot 2 personen, zonder kinderen.

Je kunt in juni 2019 alleen reageren op het aanbod als je ingeschreven staat bij Woonborg. Heb je dat nog niet gedaan? Schrijf je dan nu in via deze link.

Let op: Bij onvoldoende interesse van jongeren t/m 22 jaar, gaan we woningen ook aanbieden aan personen in de leeftijd t/m maximaal 27 jaar. De volgorde van toewijzen gebeurt dan op volgorde van leeftijd, waarbij 23 jaar voor gaat op 24 jaar en zo verder.  

 

Tijdelijk contract

Voor de woningen geldt een tijdelijk huurcontract van 5 jaar. Op deze manier blijven de woningen beschikbaar voor jongeren / jong volwassenen. De inschrijving als woningzoekende blijft behouden waarmee het mogelijk is vervolgens ook voor andere huurwoningen van Woonborg in aanmerking te komen.

Planning

De bouw is in november 2018 gestart. We verwachten de woningen eind 2019 op te leveren.

Meer informatie?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u aan via bovenstaande knop en u ontvangt automatisch bericht bij nieuws over de nieuwbouw en exacte publicatiedatum van de woningen.