Nieuwbouw Centrum Zuidlaren

Geplaatst op door Corine Halmingh

Nabij het centrum van Zuidlaren aan de Stationsweg en de Koningstraat realiseert Woonborg in totaal 20 appartementen. Deze locatie staat in de volksmond beter bekend als de Roelfsema locatie, vanwege de autogarage die hier in het verleden was gevestigd.woonborg bouwt woningen in centrum stationsstraat in zuidlaren

Stationsweg
Aan de Stationsweg komen 12 appartementen en 2 winkels. Op de begane grond zijn twee winkels gevestigd, de 12 appartementen worden verdeeld over de 1e en de 2e verdieping van het gebouw. Naast de winkels is een centrale ingang voor de appartementen. De centrale ingang is zowel via de straatkant te betreden als via de parkeerplaats aan de achterzijde van het gebouw. Hier bevinden zich ook de bergingen die behoren tot de appartementen. Ieder appartement heeft een eigen berging. De centrale ingang geeft toegang tot de galerijen aan de achterzijde van het gebouw voor beide woonlagen. Via de galerij kom je bij de appartementen. Alle woningen hebben aan de straatkant een balkon of inpandig balkon, ook wel loggia genoemd. De indeling van de appartementen verschilt iets van elkaar, wat het gebouw een speels effect geeft.

Woonborg bouwt huurappartementen in Zuidlaren


Koningstraat

Aan de Koningstraat realiseren we 8 appartementen verdeeld over 2 bouwlagen. De 4 appartementen op de begane grond hebben een stukje tuin aan de voor- en achterzijde van de woning. Aan de achterzijde is de galerij van de bovenwoningen bereikbaar via een centrale trap. De bovenwoningen hebben een inpandig balkon aan de straatkant. Alle appartementen hebben een eigen berging. De bewoners kunnen gebruik maken van een besloten parkeerplaats aan de achterzijde van het gebouw.

Energiezuinig
Alle appartementen worden goed geïsoleerd volgens de norm van deze tijd. Daarnaast komen er zonnepanelen op het dak van beide complexen.

Bouwperiode
De bouw is in volle gang. De appartementen aan de Stationsweg en Koningstraat worden naar verwachting in mei of juni van 2018 opgeleverd.

Woningverdeling
De 20 appartementen zijn sociale huurappartementen bedoeld voor de doelgroep vanaf 55 jaar en ouder met een maximum verzamelinkomen van € 36.165 (peildatum 2017). De woningen zijn inmiddels allemaal toegewezen.

Meer informatie?
Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen via een nieuwsbrief, laat dit ons weten via het aanmeldformulier projecten. Heeft u nog vragen, belt u dan met het algemene telefoonnummer (0592) 303 600.