30 oktober 2018

Inspecties huurwoningen wijk Middenveld Roden

Woonborg heeft huurwoningen in de wijk Middenveld in Roden bouwkundig laten inspecteren. De inspecties zijn uitgevoerd door Ingenieursbureau Wiertsema & Partners uit Tolbert. Het rapport wordt half november 2018 verwacht.

Onderzoek scheurvorming in woningen

In de wijk Middenveld in Roden is sprake van schade aan woningen. Wij onderhouden over de situatie regelmatig contact met de gemeente Noordenveld. De gemeente heeft 27 september 2018 aan directbetrokkenen laten weten dat het bodemonderzoek nog loopt. Ook worden op verzoek van bewoners diverse woningen gecontroleerd en gemonitord. In de afgelopen weken hebben drie huurders van Woonborg een melding gedaan van scheurvorming in hun huis. De schade in huurwoningen lijkt op dit moment beperkt. Echter, om het zekere voor het onzekere te nemen, hebben we besloten dat we niet alleen het bodemonderzoek afwachten, maar zelf huurwoningen gaan inspecteren op scheurvorming.

Uitvoering: ingenieursbureau Wiertsema & Partners

Woonborg laat de 36 huurwoningen in de wijk Middenveld in Roden binnenshuis inspecteren. Ingenieursbureau Wiertsema & Partners uit Tolbert heeft hiervoor opdracht gekregen. De inspecties zijn in oktober 2018 uitgevoerd. Omdat in het verleden een aantal huurwoningen verkocht is in de wijk, hebben wij de huiseigenaren van die woningen over deze actie geïnformeerd.

Inspecties afgerond

Inmiddels zijn alle 36 huurwoningen geïnspecteerd. Wij verwachten dat wij het rapport van Wiertsema & Partners half november 2018 krijgen. De uitkomsten delen we dan met desbetreffende bewoners.

Vragen of opmerkingen?

Heeft u vragen of opmerkingen? Woont u in de wijk Middenveld en wilt u alsnog schade doorgeven? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer (0592) 303600 of mail ons naar info@woonborg.nl.