08 augustus 2019

Vinger aan de pols, monitoring blijft nodig in Roden

Vorig jaar heeft een aantal woningen in Roden te maken gehad met scheuren of verzakkingen. Dit was ook bij woningen van Woonborg aan de orde. Om vinger aan de pols te houden hebben we, vorige zomer, meters in een deel van onze woningen geplaatst. Deze meters worden met regelmaat uitgelezen. Zo zien we of woningen stabiel zijn of dat er beweging in de woning optreedt. De meeste woningen zijn stabiel maar dit voorjaar zijn bewoners van 10 woningen verhuisd naar een andere woning. Ook is een gespecialiseerd bureau, in opdracht van ons, aan het onderzoeken wat de oorzaak is van de verzakkingen.

 

 

Recent beweging in 1 woning

De grond was sinds het voorjaar stabiel, we zagen geen grote veranderingen of beweging op de meters. Tot afgelopen maandag, 5 augustus. In 1 woning blijkt beweging te zitten en deze woning is inmiddels al constructief verstevigd. De bewoners van de woning zullen komende vrijdag, morgen, verhuizen naar een andere woning.We vinden het heel vervelend dat deze bewoners geconfronteerd zijn met dit ongemak en blijven alert.

 

Alerte monitoring

We hoopten dat de grond stabiel zou blijven en dat is helaas niet zo. We blijven daarom vinger aan de pols houden. Woonborg zal onderzoek en monitoring blijven uitvoeren totdat helder is wat er precies aan de hand is.

Bij zorgen, neem contact op

Mocht u zich zorgen maken of het idee hebben dat er in uw woning scheuren zitten, neem dan contact met ons op. Dat kan per mail naar info@woonborg.nl of telefonisch via telefoonnummer (0592) 303600.

Klik hier voor het persbericht.