Vacature: projectleider

We investeren de komende jaren volop in ons woningbezit. Onze ambitie is hoog en we hebben veel te doen.  In verband met die toenemende drukte zoeken wij een projectleider voor 36 uur per week. De functie is voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging.

Over Woonborg

Woonborg is een woningcorporatie met circa 5.000 woningen, die goede, betaalbare woningen verhuurt aan mensen met een lager inkomen of een bijzondere woonvraag. Ons werkgebied bestaat uit de gemeenten Noordenveld, Tynaarlo, Groningen (Haren) en Aa en Hunze. Woonborg is een gezonde, zelfstandige en compacte organisatie die sterk lokaal verankerd is in de regio. Wij zijn een no-nonsense club, waar veel ruimte is voor innovatie en eigen inbreng.

Veel nieuwe vastgoedprojecten

We investeren de komende jaren volop in ons woningbezit. Onze ambitie is hoog en we hebben veel te doen. Naast al het reguliere onderhoud, renoveren we gemiddeld 100 woningen per jaar. We realiseren ook elk jaar voor ongeveer 50 woningen vervangende nieuwbouw. De komende jaren concentreren wij ons op het passend maken van ons woningbezit voor één- en tweepersoonshuishoudens en het energieneutraal maken van onze woningen. We zijn op expeditie naar een energieneutrale woningvoorraad in 2040. Ook willen we aan de slag met circulair bouwen.

Investeren in relatie met huurders

We investeren ook elke dag in de relatie met onze huurders. Het team Projecten speelt daar een belangrijke rol in. Bewonersparticipatie betekent namelijk voor ons dat huurders bij elk verbeter- en nieuwbouwproject samen met ons beslissen wat er gaat gebeuren en wanneer. Deze manier van werken doen we nu een paar jaar en we merken dat onze projecten er mooier en beter van worden. We zijn best wel trots op die werkwijze en de reacties die we van huurders daarop krijgen.

Over de functie

Als projectleider ben je procesverantwoordelijk voor planmatig onderhoudsprojecten, verbeterprojecten en nieuwbouwprojecten. Vanaf de uitvoeringsfase tot en met de oplevering en interne overdracht. Je beoordeelt projecten, organiseert vergaderingen en bent verantwoordelijk voor de voortgang en kwaliteit van de planning, bestekken, tekeningen en de goedgekeurde projectbegroting. Je bent betrokken in de fase van planvoorbereiding en de voorbereiding van de uitbesteding van projecten. Je voert inspecties uit gericht op verbeter- en onderhoudsprojecten en vult aan de hand daarvan de meerjarenbegroting in.

Voor je werkzaamheden stuur je functioneel de interne  en externe betrokkenen aan, zoals adviseurs, (onder)aannemers en medewerkers van gemeenten. Je zit bouwvergaderingen voor en verzorgt de verslaggeving hiervan. Je keurt bouwtekeningen en oordeelt binnen gestelde kaders over meer- en minderwerk. Je draagt zorg voor de projectarchivering, houdt een overzichtelijke en actuele projectadministratie bij en je bent verantwoordelijk voor de communicatie met onze huurders tijdens een project.

Wie zoeken we?

We zoeken iemand die beschikt over hbo werk- en denkniveau op het gebied van bouwkunde. Daarnaast heb je ruime werkervaring in een soortgelijke functie. Je beschikt over actuele kennis van bouw-, milieu- en arbo-regelgeving.  Je hebt ervaring met het opstellen van begrotingen, bestekschrijven, calculeren en technische verslaglegging.

Naast deze technische kant beschik je ook over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden en ben je een uitstekende organisator en goede onderhandelaar. Je hebt actuele kennis van ontwikkelingen in de volkshuisvesting, bouwregelgeving, administratieve regelgeving en het projectproces.

Hoe ziet het team eruit en wat betekent dat voor jou?

In ons team werken we met elkaar samen op een open en taakgerichte manier. We zijn een energiek, collegiaal en  gedreven team, dat op de drempel staat om een nieuwe fase in te gaan. Die nieuwe fase betekent dat er meer structuur komt in het werk, bijvoorbeeld in gedegen projectadministraties, meer sturing, meer gericht op vooruitkijken en de lange termijn.

Ter aanvulling op ons team zoeken we vooral iemand die vragen durft te stellen, kan spiegelen en af en toe nee durft te zeggen. Onze ideale kandidaat vindt het daarnaast leuk om met cijfers te werken en beheerst de administratieve kant van het vak goed.

Wat bieden we?

Een afwisselende functie waar gedrevenheid en initiatief wordt gewaardeerd. Als projectleider binnen Woonborg heb je een zelfstandige functie met veel ruimte voor eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling. De functie is ingedeeld in schaal H. Dit betekent dat het maximumsalaris € 3.685 bruto per maand bedraagt bij een fulltime dienstverband.

Enthousiast?

Sollicitaties ontvangen we graag uiterlijk op 26 februari 2019. Je kunt je cv en motivatiebrief uploaden via het sollicitatieformulier. Mocht je vragen hebben over de inhoud van de functie dan kun je contact opnemen met Martijn Vreeling (projectleider) op woensdag 20 februari 2019 tussen 8 en 12 uur op telefoonnummer (0592) 303641. Heb je vragen over de procedure, bel dan met Karina Knook, P&O adviseur op telefoonnummer (0592) 303689.

De sollicitatiegesprekken willen we organiseren op maandag 11 maart 2019.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.