Ga naar de inhoud

Herstel en verbetering 31 woningen aan Den Dam
Bij een aantal woningen was de schade zo ernstig dat herstel niet kon worden uitgesteld. Om die reden zijn 31 woningen aan Den Dam aangepakt. Dit terwijl Woonborg hiervoor nog geen vergoeding heeft ontvangen. Meerdere keren heeft de corporatie de gemeente gevraagd om te kijken bij deze woningen. Ook tijdens de uitvoering van de werkzaamheden.

Niet alleen de woningen van Woonborg liepen schade op
Ook 8 koopwoningen in de Oudgenoegstraat/Middenveld. Gemeente Noordenveld gaf Crux opdracht onderzoek te doen. Dit onderzoek wees uit (Crux-rapport 2019) dat de verzakkingen zijn veroorzaakt door rioleringswerkzaamheden. Deze bewoners ontvingen excuses en compensatie. Particuliere eigenaren worden anders behandeld dan Woonborg.

Er is nood aan woningen
In Drenthe werken alle gemeenten, woningcorporaties en provincie Drenthe samen, zodat er minimaal 13.000 woningen gebouwd kunnen worden (regio Noord-Drenthe 3.790 woningen). Woonborg wil haar aandeel in deze opgave graag realiseren. Maar de schade door verzakkingen betreft miljoenen. Geld dat de corporatie wil besteden aan verduurzaming van de bestaande woningvoorraad en nieuwbouw.

Klik hier om onze film over dit onderwerp te bekijken.